What in the world did I do wrong? D:

    Share
    avatar
    willowispembers

    Posts : 9
    Notes : 38
    Reputation : 0
    Join date : 2010-10-13

    UTAU Information
    UTAUloid or Project: Himeiro Ageru
    Blog/Website: https://www.youtube.com/user/willowispembers
    Status: Act 1.1, Trying to re-record some notes...

    What in the world did I do wrong? D:

    Post by willowispembers on Wed Oct 27, 2010 5:50 pm

    Hello everyone. Um I'm really sorry for the trouble, but I just kinda noticed this now, like when I type in "pa" and play it, it makes a really weird noise instead, kinda like a pan or something... o_o; Did I do something wrong with the OTO's or did I record it funny or something?

    Heres what it sounds like with some of the other notes: 4shared.com/audio/2F31z_sW/whatthewhattheargh.html

    And here is the OTO:


    Once again, I'm really sorry for the trouble, and thank you very much for you're help...
    avatar
    Psycho↑ ↓

    Posts : 368
    Notes : 867
    Reputation : 25
    Join date : 2010-08-10
    Location : jail...?

    Re: What in the world did I do wrong? D:

    Post by Psycho↑ ↓ on Wed Oct 27, 2010 6:19 pm

    So...your "pa" makes that gong sound? o.o
    Try regenerating the .FRQ file, because I don't really think the .oto could be causing it...
    And if it doesn't work...well, sorry, but I think you'll need to rerecord...
    avatar
    willowispembers

    Posts : 9
    Notes : 38
    Reputation : 0
    Join date : 2010-10-13

    UTAU Information
    UTAUloid or Project: Himeiro Ageru
    Blog/Website: https://www.youtube.com/user/willowispembers
    Status: Act 1.1, Trying to re-record some notes...

    Re: What in the world did I do wrong? D:

    Post by willowispembers on Wed Oct 27, 2010 10:55 pm

    I tried redoing the .FRQs and while it did make it sound a little better, it still sounds gong-ish... I'll try re-recording it, thank you very much for your help. ^^
    avatar
    Haloheroine
    Moderator

    Posts : 1098
    Notes : 3535
    Reputation : 94
    Join date : 2010-01-09
    Age : 23
    Location : Australia.

    UTAU Information
    UTAUloid or Project: Rainbow UTAUloid Project
    Blog/Website: http://utaucream.wordpress.com/
    Status: Misakura Hayao VCVs- 98%, Hananome Jarred (Possibly VCVs)- 2%, Kurone Ayla - ??

    Re: What in the world did I do wrong? D:

    Post by Haloheroine on Thu Oct 28, 2010 2:05 am

    Well, one, you said the sound a bit fast... A lot fast.

    And 2, you have the oto in the wrong place. Front needs to be back a bit... You just have vowel, but cut off the consonant.
    avatar
    Psycho↑ ↓

    Posts : 368
    Notes : 867
    Reputation : 25
    Join date : 2010-08-10
    Location : jail...?

    Re: What in the world did I do wrong? D:

    Post by Psycho↑ ↓ on Thu Oct 28, 2010 7:00 am

    I did see this, but I don`t really think that could be the one cause of it...
    And when a sound is really TOO short, shouldn't it turn out all robotic and stuff?
    avatar
    Haloheroine
    Moderator

    Posts : 1098
    Notes : 3535
    Reputation : 94
    Join date : 2010-01-09
    Age : 23
    Location : Australia.

    UTAU Information
    UTAUloid or Project: Rainbow UTAUloid Project
    Blog/Website: http://utaucream.wordpress.com/
    Status: Misakura Hayao VCVs- 98%, Hananome Jarred (Possibly VCVs)- 2%, Kurone Ayla - ??

    Re: What in the world did I do wrong? D:

    Post by Haloheroine on Thu Oct 28, 2010 7:06 am

    Oh, and are you using .dll or .exe? (and listening again, you seem to have cut off most consonants)

    (And at Psycho↑ ↓, yeah, I wasn't too sure either D: But it's worth a shot, you know?)
    avatar
    willowispembers

    Posts : 9
    Notes : 38
    Reputation : 0
    Join date : 2010-10-13

    UTAU Information
    UTAUloid or Project: Himeiro Ageru
    Blog/Website: https://www.youtube.com/user/willowispembers
    Status: Act 1.1, Trying to re-record some notes...

    Re: What in the world did I do wrong? D:

    Post by willowispembers on Thu Oct 28, 2010 7:23 pm

    I'm using .exe right now, I heard that .dll had some problems with it...

    I'm really sorry, but by the front part do you mean the red line or the highlighted area? I mean I assume you mean the highlight, but I just wanted to be sure... Thank you again and I'm sorry for the trouble.
    avatar
    Psycho↑ ↓

    Posts : 368
    Notes : 867
    Reputation : 25
    Join date : 2010-08-10
    Location : jail...?

    Re: What in the world did I do wrong? D:

    Post by Psycho↑ ↓ on Thu Oct 28, 2010 8:06 pm

    The blue part in the front should only cover the beginning part where there's nothing
    The green line is the overlap, it's self explaining xD
    The red line is the consonant, you put it where the consonant ends
    The pink part is until that orange line get more like a good horizontal like, i'd say?
    The blue part in the end... I put it a bit before where the sound ends, or over all the part where the orange line goes crazy, if it does so.
    avatar
    willowispembers

    Posts : 9
    Notes : 38
    Reputation : 0
    Join date : 2010-10-13

    UTAU Information
    UTAUloid or Project: Himeiro Ageru
    Blog/Website: https://www.youtube.com/user/willowispembers
    Status: Act 1.1, Trying to re-record some notes...

    Re: What in the world did I do wrong? D:

    Post by willowispembers on Sat Oct 30, 2010 10:32 pm

    Well, I tried fixing the OTOs, but it still sounds a little weird, so I think I'm just going to rerecord it. Thank you very much for your help. ^^

    Sponsored content

    Re: What in the world did I do wrong? D:

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Oct 18, 2018 4:49 am